niedziela, 30 listopada 2014

Mój poradnik.

Gyros

- będą potrzebne nam :

- Filety,
- przyprawa gyros,
- Oliwa
- Bułka lub pieczywo




Najpierw trzeba pokroić mięso w kostkę lub paseczki.
 Posypać przyprawą i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Potem wlać oliwę na patelnie dodać mięso i usmażyć az mięso będzie złociste i miękkie.
Podawać ze świeżym pieczywem.



                                                         Witam !


Kamera pokaże na mnie. Potem swój obraz przerzuci na pokrojone składniki, które będą znajdowały się na stole.
Następnie pokażę chwilę jak gotować i zrobię cięcie, by nie trwało to długo. Mnie będzie nagrywał tata telefonem komórkowym.
Gdy włączy się nagranie przedstawię się, powiem jakie danie przygotuje. Danie najlepiej przygotowywać z kimś dorosłym, ponieważ
musimy wykonać, rzeczy, które mogą nas poparzyć lub przeciąć. Po kupieniu filetów przyprawione najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki,
by smak się wyostrzył. Tego na filmiku nie będzie pokazane. Potem pokażę jak ułożyć jedzenie by było ładnie i gustownie na talerzu.

1 komentarz: